Coaching - EigenKans
17056
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17056,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Coaching

“Verandering ontstaat wanneer je wordt wie je bent en niet

wanneer je probeert te worden wat je niet bent”

(Gestalt)

Coaching & Counseling

EigenKans vergroot je kansen in het privéleven en op de werkvloer met coaching en counseling.

 

Privé. Coaching en counseling kan helpen als je niet lekker in je vel zit of als je het gevoel hebt tegen een muur op te lopen. Misschien heeft je lichaam al signalen gegeven: je hebt bijvoorbeeld last van vermoeidheid, hoofdpijn, prikkelbaarheid of slapeloosheid. Medicijnen kunnen die signalen tijdelijk onderdrukken, maar ze nemen de oorzaak niet weg. Tijdens gesprekken zoek ik naar de kern van jouw klachten. Ik laat je zien hoe je anders in het leven kunt staan of hoe je met je klachten kunt leren leven.

 

Op het werk. Coaching kan bijvoorbeeld uitkomst bieden als je geen grip op je werk krijgt, moeilijk ‘nee’ kan zeggen of als er conflicten spelen. We gaan praktijkgericht aan de slag. Ik luister naar je wensen en misschien ga ik met je mee om te zien hoe je werkt en met wie. We gaan op zoek naar de vraag achter de vraag. Je gaat proberen of je in bepaalde situaties anders kunt reageren, handelen of denken. Zo ontdek je nieuwe mogelijkheden.

Persoonlijk Ontwikkeladvies

Gratis loopbaanadvies voor werkenden (ook zzp’ers) en werkzoekenden. 

Je hebt het prima naar je zin op je werk maar denk je weleens: Kan ik mijn huidige werk tot de nieuwe AOW-leeftijd volhouden? Bestaat het werk dan nog wel? Of misschien denk je er weleens aan om iets heel anders te gaan doen. Wat zijn dan mijn kansen op de snel veranderende arbeidsmarkt? En welke stappen moet ik dan nemen? Of zit je zonder werk en wil je weer aan de slag?

 

Pak dan nu de kans om gratis samen met mij een kort loopbaantraject te doorlopen waarbij jouw loopbaanplanning centraal staat. Aan de hand van een arbeidsmarktscan krijg je zicht op welk werk bij jouw wensen en ervaring past. Ik help je ook om nieuwe plannen op te starten.

 

Tijdelijke gratis subsidieregeling voor iedereen

Het Ontwikkeladvies is een gratis loopbaantraject ter waarde van € 700. Bekostigd door een tijdelijke subsidie (NL leert door) van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd kan gebruikmaken van deze subsidie; van werkzoekenden tot werkenden, zzp’ers en zelfstandig ondernemers. Deze tijdelijke subsidie wordt aangevraagd door mij. Je hoeft je alleen aan te melden, de rest regel ik.

Let op: er is een maximum aantal deelnemers voor de subsidie. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe meer kans dat je kan deelnemen aan het Ontwikkeladvies.

 

Wat houdt het gratis Ontwikkeladvies in?
Het Ontwikkeladvies bestaat uit loopbaancoaching gericht op de huidige arbeidsmarkt en jouw wensen, vaardigheden en ervaring. Na afloop van dit traject kan je zelf en/of met behulp van bijvoorbeeld een loopbaancoach of scholing verder vooruit in je ontwikkeling.

 

Het Ontwikkeladviestraject bestaat uit:

 • Een online arbeidsmarktscan om inzicht te krijgen in jouw kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt.
 • 4 uur individuele coaching (online of bij mij op kantoor in Middelburg of in Gapinge).
 • Een ontwikkelplan en een verslag.

 

Het traject duurt (afhankelijk van de in te plannen afspraken) 2 tot 3 maanden. Er zal tussen de afspraken 2 tot 3 weken zitten zodat je tijd hebt voor de thuiswerkopdracht. Ik verzorg de subsidieaanvraag en de administratie. Je krijgt dus geen factuur.

 

Privacy – wie krijgt het verslag te zien?
Wat tijdens het Ontwikkeladvies wordt besproken, blijft een zaak tussen jou en mij. Je werkgever wordt dus niet geïnformeerd over je deelname en de resultaten van het Ontwikkeladvies. De overheid krijgt de inhoud van het traject en het advies ook niet te zien.

 

Wat levert het Persoonlijk Ontwikkeladvies je op?

 • Inzicht in je huidige baan en de arbeidsmarkt.
 • Zicht op je kwaliteiten en wensen en hoe je deze in kunt zetten.
 • Een persoonlijk plan van aanpak.

 

 

De stappen van het Ontwikkeladviestraject

 1. Ik registreer je aanmelding bij Ontwikkeladviesportaal nadat je het aanmeldformulier ingevuld hebt.
 2. Je ontvangt een mailbericht van Ontwikkeladviesportaal om je registratie te bevestigen.
 3. Na jouw bevestiging ontvang ik een registratiecode die ik aan het eind van het traject nodig heb om de subsidie in te dienen, samen met het verslag.
 4. Ik stuur je een mail met de vraag of je je BSN-nummer en een kopie van je ID-bewijs op wil sturen naar mij. En het toestemmingsformulier wat je in moet vullen. Deze gegevens heb ik nodig om te kunnen starten.
 5. We plannen de afspraken in.
 6. Je ontvangt een link naar de arbeidsmarktscan. Deze vul je zelf (online) in voor onze eerste afspraak. Ook ontvang je een digitale intakevragenlijst om in te vullen.

Zie voor meer informatie ook de volgende pagina’s

Ontwikkeladvies werkenden januari 2019 (pdf)

Tijdelijke Subsidieregeling Ontwikkeladvies

Aanmelden gratis traject Persoonlijk Ontwikkeladvies

 

Meld je aan voor het Persoonlijk Ontwikkeladvies door een mailtje met onderstaande gegevens naar mij te mailen. De gegevens heb ik nodig om je aan te kunnen melden. Na ontvangst van onderstaande gegevens neem ik persoonlijk contact met je op om de vervolgstappen door te nemen en de afspraken in te plannen.

Mailadres: huberdien@eigenkans.nl

 

Naam *
Voornaam
Achternaam
Postcode *
Woonplaats *
Geboortedatum *
Telefoonnummer *
E-mailadres *

Wat is je huidige situatie? *

 • werkzoekend
 • werknemer
 • zelfstandig ondernemer

Wat is je coachvraag? *

Voorkeur coaching

 • Online
 • Op locatie (Middelburg of Gapinge)

Weet je dit nog niet of wil je de mogelijkheden persoonlijk met me bespreken? Geef dit dan aan.

*verplicht

 

Vragen? Of spreek je me liever eerst even voordat je je aanmeldt? Neem dan contact met me op.

 

 

Let op: er is een maximum aantal deelnemers voor de subsidie. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe meer kans dat je kan deelnemen aan het Ontwikkeladvies.

Jouw natuurtalenten ontdekken in de natuur?

Natuurcoaching
Bij EigenKans natuurcoaching  gaat het niet om het worden maar om het zijn. Hierbij wordt de authenticiteit van jezelf en de natuurlijke omgeving gebruikt om tot inzichten te komen.
Natuurcoaching kan worden ingezet voor coachvragen om o.a. de balans in jezelf te hervinden en de helende kracht van de natuur te ervaren.

 

Voor Wie?
– Natuurcoaching is heel geschikt voor wie nieuwe stappen wil zetten, maar nog niet duidelijk heeft in welke richting. Of wel weet in welke richting, maar om de een of andere reden stil blijft staan.
– Je wilt vitaal en gezond blijven met natuurlijke rust en ontspanning en bewegen waarbij zintuigen geprikkeld worden en ingezet.
– Je wilt de inhoudelijke levensthema’s die je tegenkomt onderzoeken en wilt daarbij dat het via een natuurlijke beweging in proces is.

Lees meer

Je hebt behoefte aan inzicht in bijvoorbeeld:
Door toe te zijn aan een nieuwe professionele uitdaging? Op zoek naar meer plezier en voldoening in je job? Je droomt ervan om andere wegen in te slaan, maar blijft ter plaatse trappelen? Loopbaan een nieuwe boost geven? Je staat op een kruispunt in je carrière, maar je weet niet welke richting je het beste kiest? Je functie sluit niet aan bij je talenten? Je vraagt je af welke je ware talenten zijn? Je worstelt met je leidinggevende functie? Je zoekt naar een evenwicht tussen je beroeps- en privéleven? Je voelt je gestrest, futloos of overspannen door je werk? Je wilt absoluut een burn-out vermijden?

 

Methodiek
De aanpak is individueel. De natuurcoach werkt met symbolieken en geeft inzichten in systemen en patronen in het bewustzijnsproces. Daarnaast biedt de natuur ongekende mogelijkheden om te werken met metaforen en symbolieken.

 

Wat is het verschil?
In de natuur zijn kan helpend zijn om stil te worden in je hoofd. De buitenlucht kan je hoofd letterlijk leeg blazen. De natuur werkt rustgevend, waardoor je beter in staat zal zijn te luisteren naar je innerlijke gevoel. In de natuur, samen met je coach, is het gemakkelijker om bekende en vastgeroeste gewoontes en gedachtepatronen los te laten.

Wandelen is voor veel mensen dé manier om even afstand te nemen van de dagelijkse beslommeringen en stil te staan bij levensvragen, persoonlijke keuzes en andere dingen die werkelijk van belang zijn. Wandelen past juist in deze tijd waarin bewustzijn voor gezondheid een noodzaak is geworden.

Soms kan bewegen maken dat alles wat vast lijkt te zitten in je hoofd ook gemakkelijker innerlijk in beweging komt. Een gesprek buiten biedt ruimte voor stiltes en overpeinzingen. In de natuur kun je beter je gedachten ordenen en tegelijkertijd versnelt en verdiept het je creatieve stroom, waardoor je eerder tot vaak verrassende inzichten komt.
Hier zijn een paar redenen waarom natuurcoaching zo goed werkt:

*Je komt letterlijk en figuurlijk in beweging;
*Je gebruikt beide hersenhelften;
*Uit het hoofd naar hart, aarden;
*De natuur is als een extra coach aanwezig.

 

Locatie
We starten met het kennismakingsgesprek op de thuisbasis van EigenKans, locatie Paardenkracht naar Eigenkracht. De natuur/buitenlocatie in overleg.

 

Aanpak
Kennismakingsgesprek is gratis.
Waarna we een op maat voorstel opmaken

Meer weten vraag informatie aan

Weten wat EigenKans voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op.

Informatie aanvragen

  0052k