Coaching - EigenKans
17056
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17056,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Coaching

“Verandering ontstaat wanneer je wordt wie je bent en niet

wanneer je probeert te worden wat je niet bent”

(Gestalt)

Coaching & Counseling

EigenKans vergroot je kansen in het privéleven en op de werkvloer met coaching en counseling.

 

Privé. Coaching en counseling kan helpen als je niet lekker in je vel zit of als je het gevoel hebt tegen een muur op te lopen. Misschien heeft je lichaam al signalen gegeven: je hebt bijvoorbeeld last van vermoeidheid, hoofdpijn, prikkelbaarheid of slapeloosheid. Medicijnen kunnen die signalen tijdelijk onderdrukken, maar ze nemen de oorzaak niet weg. Tijdens gesprekken zoek ik naar de kern van jouw klachten. Ik laat je zien hoe je anders in het leven kunt staan of hoe je met je klachten kunt leren leven.

 

Op het werk. Coaching kan bijvoorbeeld uitkomst bieden als je geen grip op je werk krijgt, moeilijk ‘nee’ kan zeggen of als er conflicten spelen. We gaan praktijkgericht aan de slag. Ik luister naar je wensen en misschien ga ik met je mee om te zien hoe je werkt en met wie. We gaan op zoek naar de vraag achter de vraag. Je gaat proberen of je in bepaalde situaties anders kunt reageren, handelen of denken. Zo ontdek je nieuwe mogelijkheden.

Gratis Ontwikkeladvies 45-plus

Professioneel advies bij loopbaanvragen:

Veel mensen hebben vragen of twijfels bij hun huidige werk, hun loopbaan en de toekomst. Zij hebben daarin vaak behoefte aan professionele ondersteuning bij het maken van dit soort lastige keuzes in hun loopbaan. De kosten zijn dan echter vaak een praktisch struikelblok..

Heel goed nieuws daarin voor alle werkenden vanaf 45 jaar: een subsidie ter waarde van
€ 600 om te investeren in je persoonlijke ontwikkeling en loopbaanplanning. Met andere woorden: gratis professioneel loopbaanadvies ​voor 45-plussers die gemiddeld minimaal 12 uur per week werkzaam zijn, waaronder ook ZZP-ers.

 

Opzet Ontwikkeladvies 45-plus bij ACP:

Sessie 1 intake/kennismaking (1,5 uur): invullen aanvraagformulier en nadere kennismaking en carrière-interview. Huiswerk: invullen van enkele online persoonlijkheids-, interesse- en motivatievragenlijsten;

Sessie 2 (ongeveer 1,5 uur) Bespreken testresultaten: wie je ben, wat je kan en wat je wil? Concretiseren best passende rollen/taken/functies/ sectoren. Wegen/bespreken van de kansen op de arbeidsmarkt, toekomstperspectief en de financiële kanten. Huiswerk: onderzoek doen naar vacatures, sectoren, werkgevers, functies etc;

Sessie 3 (ongeveer 1 uur) Bespreken vacature-onderzoek: welke vacatures zijn het meest passend/interessant/ haalbaar? Wat moet je daarvoor nog leren/ontwikkelen? Richtlijnen formuleren voor het opstellen van een aansprekend en effectief CV/persoonlijk profiel en basis-motivatiebrief;

Sessie 4 (ongeveer 1 uur) Bespreken/aanscherpen van CV/profiel/motivatiebrief. Hoe verkoop je jezelf naar (potentiële) werkgevers? Welke kanalen/media/personen gebruik je daarbij en op welke wijze?

Sessie 5 (afsluitende sessie ongeveer 1 uur): Formuleren (verbeter)stappen en concrete vervolgacties. Afspraken over verdere ondersteuning en nazorg.

 

Subsidie-aanvraag en meer informatie Ontwikkeladvies 45-plus

De subsidie wordt door ons aangevraagd en verder geregeld. Wees er wel heel snel bij, want de subsidiepot is slechts beperkt beschikbaar qua geld en tijd.

Zie voor meer informatie ook de volgende pagina’s

Ontwikkeladvies werkenden januari 2019 (pdf)

Tijdelijke Subsidieregeling Ontwikkeladvies

Jouw natuurtalenten ontdekken in de natuur?

Natuurcoaching
Bij EigenKans natuurcoaching  gaat het niet om het worden maar om het zijn. Hierbij wordt de authenticiteit van jezelf en de natuurlijke omgeving gebruikt om tot inzichten te komen.
Natuurcoaching kan worden ingezet voor coachvragen om o.a. de balans in jezelf te hervinden en de helende kracht van de natuur te ervaren.

 

Voor Wie?
– Natuurcoaching is heel geschikt voor wie nieuwe stappen wil zetten, maar nog niet duidelijk heeft in welke richting. Of wel weet in welke richting, maar om de een of andere reden stil blijft staan.
– Je wilt vitaal en gezond blijven met natuurlijke rust en ontspanning en bewegen waarbij zintuigen geprikkeld worden en ingezet.
– Je wilt de inhoudelijke levensthema’s die je tegenkomt onderzoeken en wilt daarbij dat het via een natuurlijke beweging in proces is.

Lees meer

Je hebt behoefte aan inzicht in bijvoorbeeld:
Door toe te zijn aan een nieuwe professionele uitdaging? Op zoek naar meer plezier en voldoening in je job? Je droomt ervan om andere wegen in te slaan, maar blijft ter plaatse trappelen? Loopbaan een nieuwe boost geven? Je staat op een kruispunt in je carrière, maar je weet niet welke richting je het beste kiest? Je functie sluit niet aan bij je talenten? Je vraagt je af welke je ware talenten zijn? Je worstelt met je leidinggevende functie? Je zoekt naar een evenwicht tussen je beroeps- en privéleven? Je voelt je gestrest, futloos of overspannen door je werk? Je wilt absoluut een burn-out vermijden?

 

Methodiek
De aanpak is individueel. De natuurcoach werkt met symbolieken en geeft inzichten in systemen en patronen in het bewustzijnsproces. Daarnaast biedt de natuur ongekende mogelijkheden om te werken met metaforen en symbolieken.

 

Wat is het verschil?
In de natuur zijn kan helpend zijn om stil te worden in je hoofd. De buitenlucht kan je hoofd letterlijk leeg blazen. De natuur werkt rustgevend, waardoor je beter in staat zal zijn te luisteren naar je innerlijke gevoel. In de natuur, samen met je coach, is het gemakkelijker om bekende en vastgeroeste gewoontes en gedachtepatronen los te laten.

Wandelen is voor veel mensen dé manier om even afstand te nemen van de dagelijkse beslommeringen en stil te staan bij levensvragen, persoonlijke keuzes en andere dingen die werkelijk van belang zijn. Wandelen past juist in deze tijd waarin bewustzijn voor gezondheid een noodzaak is geworden.

Soms kan bewegen maken dat alles wat vast lijkt te zitten in je hoofd ook gemakkelijker innerlijk in beweging komt. Een gesprek buiten biedt ruimte voor stiltes en overpeinzingen. In de natuur kun je beter je gedachten ordenen en tegelijkertijd versnelt en verdiept het je creatieve stroom, waardoor je eerder tot vaak verrassende inzichten komt.
Hier zijn een paar redenen waarom natuurcoaching zo goed werkt:

*Je komt letterlijk en figuurlijk in beweging;
*Je gebruikt beide hersenhelften;
*Uit het hoofd naar hart, aarden;
*De natuur is als een extra coach aanwezig.

 

Locatie
We starten met het kennismakingsgesprek op de thuisbasis van EigenKans, locatie Paardenkracht naar Eigenkracht. De natuur/buitenlocatie in overleg.

 

Aanpak
Kennismakingsgesprek is gratis.
Waarna we een op maat voorstel opmaken

Meer weten vraag informatie aan

Weten wat EigenKans voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op.

Informatie aanvragen

0052k